10 tips om een populaire blog of website te maken!

Heel wat mensen wagen hun kans om op een eenvoudige manier geld te verdienen via een eigen blog of website in combinatie met online advertenties. Sinds het onstaan van diensten als Google Adsense is het en stuk eenvoudiger geworden om adverteerders te vinden. Om deze advertenties voldoende te laten opbrengen, heb je zo veel mogelijk bezoekers nodig (die liefst ook zoveel mogelijk op die advertenties klikken). Volgende tips helpen u alvast om het aantal bezoekers van uw website te doen toenemen.

1. Zorg voor een originele invulling van uw blog of website. Een website die niet op één of andere manier opvalt of nuttig is, wordt zelden een tweede keer bezocht. Een goede website is constant in beweging, wat wil zeggen dat je moet zorgen voor voldoende nieuwe en bijgewerkte informatie. Een slapende website zal nooit hoge punten scoren en een website met verouderde informatie wordt ook direct afgeschreven.

2. Zorg ervoor dat uw website opgepikt wordt door de grote zoekrobots. Dit kan u doen door de nodige aandacht te besteden aan de vorm en inhoud van uw website. Gebruik steeds titels en onderverdeleingen in uw tekst die de kern van uw bericht weergeven. zorg er ook voor dat uw website technisch voldoet aan de gangbare normen.
Algemeen gezien kan via search engine optimization (SEO) de plaats die uw website krijgt bij het zoeken op bepaalde zoekwoorden drastisch verbeteren.

3. Schrijf over onderwerpen waar andere blogs of websites niet of niet op dezelfde manier over schrijven. Zorg er dus voor dat op uw website informatie, kennis of inzichten te vinden zijn die nergens anders te vinden zijn.

4. Leg in nieuwe pagina's links naar oudere pagina's en omgekeerd. Dit nodigt de lezer uit om ook andere berichten te lezen.

5. Zorg dat uw website en de berichten erop makkelijk kunnen doorgestuurd worden via e-mail en dat de lezer makkelijk een link ka leggen in Facebook, Netlog en de andere sociale websites. Deze gratis reclame is goed meegenomen!

6. Zorg dat uw website niet overladen is met reclame. Dit jaagt uw lezers weg! Maak een duidelijke selectie in wat u als reclameboodschappen wil toelaten en ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. het moet altijd de bedoeling zijn dat de reclame subtiel naast de inhoud staat en niet dat de bezoeker de informatie moet zoeken tussen de reclame!

7. Schrijf regelmatig eens een bericht op een andere populaire website zodat je via die weg bekendheid krijgt. Je kan om te starten ook altijd zelf adverteren op andere website om bekenheid te krijgen :-)

8. Verzorg steeds de inhoud van u eigen website. Zorg dat de lay-out steeds piekfijn in orde is en gebruik de nodige hulpmiddelen om er zeker van te zijn dat er geen schrijffouten in uw berichten staan.

9. Beperk u niet tot tekst en voeg ook foto- en videomateriaal toe. Wees creatief waar mogelijk en zorg voor vernieuwing waar mogelijk.

10. Zorg ervoor dat de inhoud van uw website niet gestolen wordt. Werk strikte algemene voorwaarden uit voor de bezoekers van uw website!

Reacties:

 anoek - 01/01/2013 18:23

Zeker eens deze blog bezoeken, echt leuk! www.lottecln.blogspot.be

Reageer:

Naam (*)
Email (*) - niet zichtbaar op de website
opmerking (*)