Goedkoop (en snel) geld lenen.

Bent u op zoek naar een manier om goedkoop geld te lenen? Kijk dan altijd even naar de mogelijkheden en kies de goedkoopste manier. Leen enkel geld als u het echt nodig hebt!
Wij geven alvast een aantal tips

Leen enkel wat u echt nodig hebt

Leen enkel geld als u het echt nodig hebt! Het 'extra-tje' dat u denkt mee te lenen is er zo mee door!

Gemakkelijk geld Lenen?

Heel wat instellingen staan klaar om u snel en makkelijk geld te lenen. Weet echter dat deze instellingen dit (uiteraard) enkel en alleen doen om daar zelf geld aan te verdienen. Eens de overeenkomst getekend moet het geld terugvloeien, stipt op tijd en met de nodige interest! Als het op betalen aankomt zullen deze instellingen dus altijd iets minder vriendelijk worden als u de verplichtingen niet nakomt!

Geld lenen zonder bank

Vroeger was het de gewoonte dat kinderen gingen lenen bij de ouders om een auto of zelfs een huis aan te kopen. Met de komst van de banken en de meer actieve rol die zij zijn gaan spelen is dit aandeel leningen fel vermindert. Nu het geld dat geparkeerd staat op een spaarrekening zo goed als niks meer opbrengt, is het misschien wel tijd om dit soort leningen meer te gaan promoten. Een mogelijk alternatief kan zijn dat je geld leent van een particulier en dat u in onderling overleg de voorwaarden vastlegt.

Verschillende leningen samenvoegen

Hebt u verschillende leningen, dan is het soms voordelig om deze leningen samen te voegen. Naast het financiële voordeel hebt u zo ook een beter overzicht over uw financiën.

Snel lenen

Hebt u zeer snel geld nodig, dan kan een kredietkaart een oplossing zijn. Hou er echter rekening mee dat krediet opnemen via een kredietkaart doorgaans veel duurder is dan een krediet via één van de vele op maat aangeboden formules. Ook hier geldt de raad dat u zich altijd goed moet informeren.

Geld sparen

Hebt u regelmatig geld tekort en vult u deze tekorten op met kleine leningen, stel u dan altijd de vraag of uw uitgavepatroon wel in overeenstemming is met uw inkomsten. Soms volstaat het om met een goed plan te komen tot een spaarpotje dat dan als buffer kan dienen en waarmee u kan vermijden dat u vaak zonder geld komt te zitten. Geld lenen kost altijd geld, dus probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen.
Reacties:

Er zijn geen reacties

Reageer:

Naam (*)
Email (*) - niet zichtbaar op de website
opmerking (*)